onsdag 19. januar 2011

HERONS HEAVEN !!

Woodstork (Mycteria americana)

Everglades må være "HERONS HEAVEN" med 30 000 km2 urørt swamp !! Tettheten av fugl er stor og artsmangfoldet noen ganger overveldende. Myra er utrolig produktiv og overalt hvor det er vann,- selv i den minste pytt, finnes fisk og små reker (crayfish). Fisk, krepsdyr, snegler og ferskvannskjell er næringsgrunnlaget for alle disse vannlevende artene, fra de minste dykkere til 5 m lange alligatorer.

Bestanden av woodstork har gått katastrofalt ned de siste 10-årene. Arten som er ansett som en indikatorart for det biologiske mangfoldet i myra, og ble betegnende nok rødlistet allerede i 1984. Det finnes en liten bestand i Florida, som her er på nordgrensen av artens utbredelsesområde.

Limpkin (Amarus guarauna)

Limpkin ser ut som en blanding av ibis, spove og hegre, og lever primært av snegler og muslinger. Også denne arten er her på nordgrensen av sitt utbredelsesområde og finnes kun i Florida i US. Derimot vil du finne arten i stort antall i sumpene i det sentrale Syd Amerika.


Great Blue Heron (Ardea herodias)

Great Blue Heron er den største av hegrene i Everglades og et det økologiske motstykket til vår egen hegre (Ardea cinerea). Det oppstår noen ganger "white morphs" der den blir like hvit som Great Egret

Little Blue Heron ( Egretta caerulea)

Little Blue Heron, en liten blå raring ! Ungfuglen er derimot hvit.

Tricolored Heron (Egretta tricolor)

Reddish Egret (Egretta rufescens)

Også denne arten har "white morphs" slik at hvite hegrer etterhvert kan være vanskelige å holde fra hverandre.

Great Egret (Area alba)

Snowy Egret (Egretta thula)

Green Heron (Butorides virescens)

Green heron holder seg mest til tette kratt og er faktisk vanskelig å fotografere.


Yellow-crowned Night-Heron (Nycticorax nycticorax)

Anhinga (Anhinga anhinga), hannfugl

Anhingaen er en skarv og er nok myras vanligste fugl. Den har en lang tynn hals, svømmer med bare hodet over vannet og er en ganske skranglete konstruksjon som er vanskelig å ta "sammenhengende" bilder av.

Anhinga hannfugl

Anhinga hannfugl

Anhinga hunnfugl

*

Da er India neste stopp !!!

7 kommentarer:

 1. Beautiful pictures as usual :)

  regards
  Sylwia

  SvarSlett
 2. Jeg har bestemt meg for at jeg liker fuglebildene dine aller best! Man kan se at du elsker de fjærkledde : ) God tur til india!

  SvarSlett
 3. Du er en meget dyktig fuglefotograf og da bestemmer vi at Hegrer er flotte fugler!!Ikke alle sybes det Tom. Pass deg for tiger'n. Go tur. Ole M

  SvarSlett
 4. Her var det mange fiffige fjærkre! Den lille blå raringen blir min favoritt etter å ha sjarmert meg med sin merkelig proposjonerte kropp. Mens de hvite sjarmerer på et annet vis... (som forøvrig skarvene også gjør, på sitt vis deretter).

  Ha det fint i India!

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder! Vakre fugler! Jeg likte alle sammen.

  Hilsen Astrid Kvendbø

  SvarSlett
 6. wow helt fantastisk bilde serie og fuglebilder ligger mitt hjerte nært! jeg bare sitter her stum av beundring og lurer på hvordan i allverden du har klart å komme så tettinnpå og så ufattelig klart med de fantastiske detaljene !

  SvarSlett
 7. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvarSlett