mandag 30. januar 2012

JANUAR-TERAPI


Dalsmåsan på grensa mellom Nesodden og Frogn kommune 
D3, 24-70, f8,0, 1/250, ISO 200

Jeg har rett og slett hatt en dårlig fotovinter så langt. To planlagte prosjekter har dessverre gått i vasken,-først India i jaunar og så Canada i februar ... begge av såkalte "eksterne årsaker". Det eneste positive ved dette er at jeg har spart en helv.... masse penger ! Har prøvd å kompensere med "kortreist dyrefoto", og jeg må innrømme : med svært begrensa resultat. 

Jeg skal imidlertid komme "grusomt" tilbake !! 

Vi har brukt tid på å oppdatere hjemmesida mi.
Sjekk www.tomdyring.com. Takk til Petter Norstrøm.

Forøvrig er jeg så heldig at jeg antakelig bor i et av Norges gaupetetteste områder, og jeg har anstrengt meg MYE for å få til "det uoppnåelige"... selvsagt uten resultat. Nå begynner dessverre gaupejakta igjen, og skogen "min" fylles opp med trofè-tullinger med bikkjer, radiosamband, kamudresser, gunnere og firehjulstrekkere. Jeg sa det foran gaupejakta i fjor, og sier det igjen nå : dette er bare trist !! Det trasker ei hunngaupe med to unger rundt oppi skauen her. De går en utrygg tid i møte alle 3 nå. Det går også rykter om at et eller flere dyr i området skal være skabbinfisert. Tenk om jegerne kunne prioritere å ta ut dette dyret ..., men "skabb-gauper" er jo ikke fine trofeer. Her drives det negativ økologisk seleksjon (noe mnnesket ikke er helt ukjent med fra før).

Naturen sover nå... veldig tungt faktisk, og jeg tror ikke jeg liker det så godt. Jeg savner mylderet fra den varmere årstida. 

Bildene denne gangen er ikke rare greiene, denne bloggen er mest egen-terapi !!


Ung storskarv i ei lita råk i Gjersjøelva, noen dager før elva lukket seg helt for vinteren
D3s, 600 4,0, f6,3, 1/500, +0,33, ISO 1000


Ung hønsehauk på rådyråte, antakelig en hunn pga størrelsen (hun var DIGER !)
Takk til Torbjørn Martinsen
D3s, 200-400 4,0, f5,6, 1/640, +0,67, ISO 1600


D3s, 600 4,0, f6,3, 1/500, +0,33, ISO 1000


Årungselva
D3, 24-70, f11,0, 1/8, +0,33, ISO 100


I det minste spor av liv !
D3s, 24-70, f8,0, 1/500, +0,67, ISO 200

English : Unfortunately my major projects for January & February "stranded".... of various reasons. I tried to compensate with local wildlife, but my local forest is in deep winter sleep. Very little happening.

My website is updated. Check out www.tomdyring.com.

12 kommentarer:

 1. Godkveld Tom.

  Meget flott vinterserie du viser oss her, og jeg kunne ikke vært mer enig med deg i det du skriver. Forferdelig trist å se hvordan mennesker higer etter å skyte de fantastiske rovdyra våre. De må jo være "macho" å få et gaupe eller ulvetrofè, tullinger! Er selv ivrig jeger, men holder meg langt unna alt som heter jakt på de fire store. Meldte meg nettopp ut av en elgjakt gruppe på facebook, da det rett og slett var oppfordring til å skadeskyte og tjuvjakte ulv!

  Sier meg heller ikke uenig med deg i lengselen etter en varmere årstid. Våren og dyrelivet kan ikke komme fort nok.

  Dumt det ikke ble noe av utenlandsturene, men som du sier kommer du nok kraftig tilbake. Ser frem imot de bilderesultatene!

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. Hallo

  Mange fine bilder du viser her, gaupa er nok et mål for de fleste og få på brikka.
  Regner med mange er forbanna på at gaupejakta starter nå, ødelgegger flere muligheter
  for folk som har gaupe i nærområdene, ser egenlig ikke heller hvorfor det skal tas ut gaupe som
  det er så få av i Norge. Gret er det skabb eller gauper som tar sauer og andre husdyr.

  Ruben

  SvarSlett
 3. Enig i dine betraktninger rundt Gaupejakt... fine bilder forresten :o)

  SvarSlett
 4. Herlig å se Årungselva igjen, har traska den utallige ganger etter isfugl når jeg bodde i Oslo :-) Fikk også et par "dokubilder" av den et år..men fossekallen er da fast gjest der. Ålreit med egenterapi, men også terapi for meg å se Årungselva igjen :-)
  Rune

  SvarSlett
 5. Wonderfull! I like the goshawk picture! In holland we got a little snow today...
  Good job

  Gr. Dennis

  SvarSlett
 6. Hey, Tom! Har venta på nye bilder fra deg! Rett før jeg sendte en seriøs etterlysning. Vintern er da nydelig, så om du ikke får tatt noen bilder er det bare å nyte "kulda" og la det boble til neste fototur. Kanskje et lite opphold gjør seg, slik er det iallefall hos meg. Også går det jo an å ta dårlige bilder i mellomtida og bare kose seg med turen man fikk :) Synes det siste her var særdeles søtt.

  SvarSlett
 7. Hei!

  Veldig synd at disse turene gikk i vasken, men syntes du oppdaterte med noen varierte og flotte vinter bilder!
  Storskarv bildet var topp! Tok seg veldig godt ut i vinterelige omgivelser!

  Og elve bildet med snøen som ligger på steinene og vannet som trenger seg nedover var også flott! Får ro i sjelen av å se på bildet!

  Ha en topp uke!

  Mvh
  Leiv Arne

  SvarSlett
 8. Flotte bilder igjen, Tom! Synd at turene gikk i vasken, men jeg regner med du vil prøve deg igjen! Jeg har også som mål å få fotografert gaupa, og jeg vet om et par steder det kan være en mikroskopisk sjanse. Desverre så er det vel som vanlig bare disse machotullingene som oppdager gaupe, og ikke oss fotografer....

  SvarSlett
 9. Skjønner deg godt, planer i vasken er frustrerende. Du har i hvertfall fått brukt kameraet litt. Skal nok følge med på det du finner på i løpet av året.

  Kåre

  SvarSlett
 10. Så fine bilder, saver vinter og skitur på Dalsmåsan!
  Lena:-)

  SvarSlett
 11. Tom du sier selv, ingen bilder men konto av penger da :)
  Kanskje ok med en kort pause og samlet opp energien til det store og små. Vet at snøugla er høyt på ønskelista, for mange er det tamme, men det er nok ikke det. Skal ikke si så mye mer.

  Når premien er her høyt, så må innsatsen være større. Da gjelder bare å stå på med Gaupe jakten.

  :) duy

  SvarSlett
 12. God og vettug tekst. Flotte stemninger fra vinterskogen.

  SvarSlett