torsdag 18. oktober 2012

HØSTDEPPIS


D800E, 14-24/2,8, f/5,6, 1/125, ISO 800 

Det er det samme hvert år : seinhøsten er tung ! Naturen sover, det yrende livet forsvant bare mellom fingene på meg, det er dørgende stille i skogen, det er mørkt .... og : det regner !! Mens algene vokser på ryggen ...siger deppisen på.

Akkurat nå skjer det ingen ting i fotolivet mitt, prøver å jobbe mye for å finansiere min utsvevende livsførsel .... og ser fram til Afrika i november. Dagene snegler seg av gårde ....

English : Nothing much, just an average Norwegian autumn depression


D800E, 14-24/2,8, f/11,0, 1/5, ISO 800


D3, 105/2,8 micro, f/11,0, 1/500, ISO 1600


D800E, 14-24/2,8, f/5,6, 1/160, ISO 800


D3s, 24-70/2,8, HDR


D3s, 600/4,0, f/4,0, 1/60,, ISO 6400


D3s, 200-400/4,0, f/5,6, 1/200, ISO 800

15 kommentarer:

 1. flotte bilder, liker spesielt godt nummer 6

  SvarSlett
 2. Ja, jeg kjenner meg så utmerket godt igjen. Livet der ute er borte, og den fargesprakende høsten holder på å forsvinne. Tidlig mørkt. Snart er det bare grått, svart og regn. Da er det bare å sitte inne og bla i arkivet, og glede seg til våren :) Men jeg vet jeg ser litt lysere på det når snøen kommer. Det lille lyset vi har i den mørkeste årstida kan faktisk være utrolig vakkert, så det er da litt å se fram til. Og du sitter der og sutrer, som skal til Afrika i november! Hrmpf... hehe, ha en fortreffelig høst Tom, ser fram til neste innlegg her på bloggen!

  Øyvind

  SvarSlett
 3. Det var da et sukk. Ellers et fint vedlegg. Spesiellt hadde jeg sansen for hønsehauken i styrtregnet.

  SvarSlett
 4. Hva er det med Dere!! Det er jo supert der ute!! Lyset er jo helt utrolig. Nydelige høstfarger, spennende fugler kommer(Sidensvans) Orrfuglene leker i fjæra(8stk) speilingene i blankt hav gjør meg bare lykkelig over atter en nydelig høst.Dette er jo den flotteste tiden på året. Pokker gutter og jenter. Ser ut som om Du må kjøre noen workshoper her oppe neste år Tom. D E SÅ FINT!!!!! Ole

  SvarSlett
 5. Du gjør deg som landskapsfotograf også du, Tom! Selvom jeg liker sommer og lange lyse netter, så synes jeg det siste bildet (med snø) beskriver den utrolige stillheten, som snøen gir, svært godt. Kan nesten høre at det blir stille rundt meg når jeg ser på det!

  SvarSlett
 6. Sier meg ganske enig med deg Tom. Denne tiden kan være tung for en fotograf, og jeg må si jeg har hatt en heller lengre fototørke selv.. Da er det alltid kjekt å klikke innom bloggen din, å finne ny giv og inspirasjon. Knallbilder, der favorittene blir de to siste.

  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Hei Tom

  Først vil jeg si at du har levert noen fantastisk flotte innlegg under,en fryd før øyet!
  Du som er så aktiv kan og trenge en liten pust i bakken til å la alle opplevelser og inntrykk få synke inn å sånn sett er noe av høsten grei å bruke til det eller...
  En liten rapport her fra:)
  For min del så flyr høsten litt avgårde for det er alltid noe som skal gjøres rundt camoflasjene samt at det henger igjen noe vadere langs kysten. Siden Morten er i Namibia så har jeg startet forringen.
  Satt i bua for første gang i dag måtte bare sjekke 2 hønsehauker og 1 musvåk men de er sky med unntak av ungfuglen. Satse på at det bedres utover. Om 3/4 uker så starte jeg til fjells og.

  Holder en knapp på de to siste bildene å hauk i regn er alltid kjekt å betrakte.
  Du må ha en knalltur til Afrika!
  Ha en fin kveld og uke.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 8. Det verste er at du får meg til å trekke litt på smilebåndet, selv om det sikkert ikke er meininga. Dette gjelder den engelske oppsummeringa som er så trist som det går an: "Nothing much, just an average Norwegian autumn depression".

  Vel, du kan jo å fotografere skogen, og jeg havner fort i en utenlands regnskog i bilde nr 2... Samtidig skjønner jeg deppisen, og kan ikke komme med annen trøst enn at den antagligvis vil ha så god innvirkning på Afrikaturen, at du kommer hjem med bilder så godt at vi nesten ikke vil se ;) Slik oppsamlet fotofrustrasjon må jo uttrykkes i noe! Mener jeg har sett det før.. Desto mer deppings, desto bedre bilder neste gang. Nytt fotomotto.

  SvarSlett
 9. Hei Tom.
  Må også smile litt og synes og huske et lignende sukk fra i fjor?
  Her må jeg hive meg på Ole Martin. Høsten og senhøsten er jo fantastisk.
  Små vare stemninger som bare ligger der og venter på et 1/15 forstyrrelse.( vel med dagens iso har jo dette endret seg)Jeg liker sen høsten som jeg liker en god melankolsk låt. Litt trist, men byr på så mye når bruker tiden til å lytte.Lykke til fremover i varmere strøk.
  Mvh Vidar G.

  SvarSlett
 10. Kan ikke annet enn at jeg skjønner frustrasjonen og høstdepresjonen godt. Selv sitter jeg her bak datamskinen og venter ogsåpå at jeg skal komme i gang, men for meg blir det ikke før ut på nyåret.

  God tur, ser frem til å se bildene derfra.

  Kåre

  SvarSlett
 11. Hei Tom

  ja du formidler tankene som mange naturfotografer har. Men det går også an å snu tankene, bruke denne rolige periodene til å drømme, planlegge og finne ny inspirasjon. Før vi vet ordet av det er det toppsesong igjen:-) eller må jeg si at bilde 6 med hønsehauken i regnvær bare er helt rått!

  Henrik

  SvarSlett
 12. Kjære vene - ingen grunn til å deppe! Motiver i kø heile tida og berre tida som stoppar kreativitet og mulighet. Dei to siste bilda dine var lekre - men eg ser jo likevel fram til bilder frå Afrika-turen! ;)

  SvarSlett
 13. Fine småfugler. Men likte best de bildene der det er litt landskap sammen med fuglene - samt bekke/bregnebildet. Hilsen Øystein S

  SvarSlett
 14. Mye svært bra her! Likte spesiellt "vær-bildene" og aller best "uværs-bildene"

  Vennlig hilsen, Fredrik

  SvarSlett