onsdag 20. mars 2013

BUFFALO SOLDIERS & EN AKASIETORN

CAPE BUFFALOS


Cape buffalo, Masai Mara NP, Kenya
D3s, 600 4,0, f/5,0, 1/500, ISO 560


Cape buffalo, Masai Mara NP, Kenya
D3s, 600 4,0, f/6,3, 1/640, ISO 2200


Cape buffalo, Masai Mara NP, Kenya
D3s, 600 4,0, f/6,3, ISO 3600


Cape buffalo, Masai Mara NP, Kenya
D3s, 4600 4,0, f/6,3, 1/640, ISO 2500


Cape buffalo & yellowbilled oxpecker, Masai Mara NP, Kenya
D3s, 600 4,0, f/6,3, 1/640,ISO 1250


Cape buffalo & yellowbilled oxpecker, Masai Mara NP, Kenya
D3s, 600 4,0, f/6,3, 1/640, ISO 720

SAMBURU NP, KENYA



Samburu NP Kenya s located in central norhern Kenya and is known to be extremely arid. This is indeed reflected in species of wildlife beeing adapted to super-dry climate. In Dec 2012 however they had rain and the the landscape appeared as the Garden of Eden !


Galla oryx & redbilled oxpecker
D4, 600 4,0, f/6,3, 1/640, ISO 720


Galla oryx
D4, 600 4,0, f/6,3, 1/640, ISO 640


Gerenouk in early morning light
D3s, 600 4,0, f/5,6, 1/200, ISO 200


Gerenouks browsing at mid day
D3s, 600 4,0, f/8,0, 1/500, ISO 900


Reticulated giraffe
D4, 600 4,0, f/8,0, 1/500, ISO 800


Grants gazelle
D4, 600 4,0, f/4,5, 1/320, ISO 1000


Acacia thorns
D3s, 200-400 4,0, f/5,6, 1/500, ISO 360

Jada, jeg vet at man ikke skal bruke crocs i Afrika, herregud, jeg har jo vært i Øst Afrika 16 ganger nå, og liker ikke å framstå som en "førstereisgutt". Men så var det vekta på innsjekka bagasje da : 23 kg. Jeg måtte kutte ned på noe og "leirskoa" veide rett og slett for mye i forhold til crocs, og jeg ville heller bruke crocs internt i teltet og i leiren enn å legge igjen fotoutstyr hjemme. 

En kveld i Samburu NP er jeg seint ute til middag, har på crocs og tar snarveien til "diningen" over gresset. Jeg kommer bare 20 m før noe sylskarpt trenger dypt opp i venstre fot til det skraper mot knoklene. En acacie torn kan bli 5 cm lang og er spiss og stiv som en synål. Jeg hinka tilbake til teltet og fikk etter mange forsøk dratt monsteret ut med kraftig pinsett. Vondt ? javisst, men pytt pytt.

Etter kort tid este imidlertid foten opp som en ustekt brøddeig, stor og rund som en julekake i størrelse 44 !! Så skremmende ut. Etter noen dager dro campmanageren meg inn i sjefsteltet sitt og trylla fram en dider rød pille fra en pose uten etikett. Dèn skulle gjøre susen .....og det gjorde den ikke. Etter ytterligere et par dager viste campmanageren meg sin hvite perlerad der èn fortann mangla. Han hadde hatt stivkrampe, kjeven hadde låst seg og tanna var trukket ut for at han skulle få puste. Mao : jeg måtte til "doctor" for å få stivkrampesprøyte. Jeg har en viss erfaring med afrikansk sykehusvesen fra før ...og ble skeptisk. Lang kjøretur. "Doctor" er en røsig kar med hvit frakk og myndig kroppsspråk. Min lille "puselanke" blir nesten knust i håndtrykket hans. Han ga meg en pose piller med ymse farger (stadig uten etikett) og sa at jeg ikke behøvde å "worry anymore".  Jeg ville vite hva slags piller jeg fikk i fall oppfølging av norsk lege hjemme, men "doctor" lot meg vite at det var afrikanske leger som kunne afrikanske  infeksjoner, ikke europeiske leger. Vanskelig (og litt dumt ?) å være uenig med "doctor" i dette i denne situasjonen, så informasjonsflommen uteble.

Utviklingen var ikke bra. På hjemturen gikk ikke "brøddeigen"ned i skoa (ikke engang i crocs`ene) så jeg måtte halte Nairobi, Nairobi Airport, Heathrow Airport og Gardermoen rundt i sokkelesten. På Gardermoen var desembersnøen en utfordring for sokkeløsningen, men turen gikk direkte til Oslo Legevakt. Her ble jeg trua med innleggelse, isolat og intravenøs antibiotika.... noe jeg selvsagt ikke hadde tid til etter 2 uker i Kenya. I stedet fikk jeg med meg en "killer-kur" hjem og beskjed om å komme tilbake om 6 dager. Etter 6 dager : ingen bedring og nye trusler på legevakta. Da slo tanken meg for første gang : kanskje dette eventyret ikke hadde noen lykkelig utgang ? Eh ... amputasjon ???

Det tok 3 mnd før foten var sånn circa OK. Moralen er : Ikke bruk crocs i Afrika, det er bedre å legge igjen fotoutstyr hjemme. Og èn ting til : Ikke spre denne historia, jeg vil helst framstå som 

....."litt erfaren" !!  




9 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Som vanlig meget høy kvalitet over dine bilder her på bloggen. Og en morsom historie som krydrer det hele. Morsomt møte med afrikansk helsevesen :)

    Artig serie med fuglen på bøffelen :)

    SvarSlett
  3. Hahaha...unnskyld Tom ;)
    Uansett ei god historie og hadde eg ikkje visst at du er erfaren så.... ;)

    Søkkandes gode bilder og eg får veldig lyst å slå følge ein gong - kanskje som din personlege "akuttmedisiner"????? Hehehehe.....

    SvarSlett
  4. Du er helt topp Tom!! Både bilder og tekst. Tenk deg trefot fra trua trearter fra Afrika. Natur og Ungdom ville ha hengt deg:-) Keep going. Ole

    SvarSlett
  5. Du har sikkert brukt opp uflaksen på vegne oss alle, så jeg drar gjerne i crocs neste gang.

    Fin serie, fluktbildet av fluen var så klart en højdare...

    SvarSlett
  6. Härligt att se dina bilder Tom!!!
    Bra story...lycka till med foten och läs noga på piller burkarna:=)
    Må väl / Kenny

    SvarSlett
  7. Bra du slapp å "bli av med foten"! Mener å ha lest flere morsomme historier her på bloggen fra dine fotoekspedisjoner, du har vel snart stoff nok til ei bok? Regner med vi får bilder av foten i boka! Ellers var det flere spennende bilder her, liker slike close-ups, tror de kan gjøre seg godt i svart/hvitt også.

    Øyvind

    SvarSlett
  8. Ærre muulig å ha sånn fantastisk uflaks som deg? Det er jo nesten så jeg gleder meg like mye til fortellinger som bilder etter turene dine, men så slem er jeg ikke.. Bare nesten. Fin rekke, knalltøft bøffelbilde det første der.

    SvarSlett
  9. Fantastiske bilder, og artig historie :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.