torsdag 13. august 2009

MÅR !!!

Terje Sylte i Molde har klart det tilsynelatende svært få har klart før ham : å få et av skogens mest myteomspunnenne og sky rovdyr til å komme regelmessig på foringsplass. Gjennom langvarig og tålmodig arbeide .... og etterhvert også betydelige mengder honning er mårfamilien hans med tispe og 3 unger tilvendt to daglige doser med søtsaker. De kjenner igjen Terje når han gir seg til kjenne ved å plystre "Broen over Kwai"!! Hele A-laget (og litt av B-laget ... jeg var jo der !) står nå i kø for å fotografere Terjes mårer. Snart har vi like mårbilder alle sammen !! Jeg satt 3 dager i fotoskjulet hans og fikk dyret som jeg tidligere bare har sett fra bil etpar ganger som grå skygger over over veien......på nært hold. Det var en fin opplevelse. Takk til Terje for at jeg fikk slippe til og til Kjell- Erik Moseid for entusiastisk selskap i "mårbua".

Det lukter fremdeles honning av fotoutstyret mitt.Mårplystreren !!

Mårmor med frokost til ungene : to spissmus

7 kommentarer:

 1. Takk for trivelige dager Tom og velkommen tilbake til høsten på rovfuglskjulet. Mye bra bilder du har fått av familien og hadde jeg vært deg hadde jeg sendt bilde av tispa med mus i kjeften til Villmarksliv.Ville nok gjort det samme med den som gjesper også men ville sendt dem over 2 ulike omganger.

  Terje

  SvarSlett
 2. Hei Tom, moro å se at du har fått så mange bra bilder av måren. Selv om det er mange som har vært der oppe nå, så blir det allikevel litt variasjon på de enkelte bildene. Det med musene i kjeften er jo noe helt for seg selv, og jeg tror ikke noen andre har fått tilsvarende, med unntak av Kjell Erik hvis han satt der.

  Nå er vi snart i Alaska, så det blir ikke dumt det heller. :-)

  Mvh Bent

  SvarSlett
 3. Mycket snygt!

  Morsomt å se hva du har fått ut av turen Tom. Det blir jo noe som ligner det vi har sett, men også helt unike ting for hver fotograf.

  Musmåltidet var bare lekkert. Nam, nam... fikk lyst på noe slikt selv også :-)

  SvarSlett
 4. Hei Tom

  Artig å se at du får det til!!

  Mvh
  Ole Jørgen Liodden

  SvarSlett
 5. Finfine bilder, pappa! Du har jo blitt en ekte blogger! Og da fikk jeg sett mårbildene selv om jeg har forlatt redet ;P

  SvarSlett
 6. Så fint da Tom, nå vet jeg hvordan en mår ser ut også!
  Åse

  SvarSlett
 7. Flotte bilder Tom! (Som vanlig!)

  SvarSlett