torsdag 30. august 2012

FACEBOOK


Dette har plaget meg en stund, med fare for å bli oppfattet som furten, nå MÅ det bare ut !!!

Ingen i hele verden er slike trendnisser som nordmenn, det er ikke bare noe jeg selv sitter og gnurer på, til og med trendforskere av den mer akademiske sorten bekrefter nettopp dette. Sosiale medier som Facebook og Twitter rir oss som en mare (?) og folk utveksler bøttevis med meldinger av typen "Åssen går`e?" Takk bra", sammen med feriebilder, familiebilder og festbilder. Greit nok, som sosialt medium funker dette strålende, men det er èn ting jeg virkelig ikke begriper : Hvorfor bruker seriøse fotografer Facebook til å formidle seriøse bilder ? Konteksten i dette mediumet er, slik folk flest bruker Facebook, grunnleggende stygg, uestetisk og glorete !! Jeg forstår faktisk ikke at fotografer som har brukt måneder på å utvikle et godt produkt, et seriøst visuelt arbeide, vil forråde sitt eget resultat ved å legge det ut på et så plumpt medium som Facebook ! Jada, kommunikasjonen funker, og straks vet "alle" at Kari eller Per har tatt et fint bilde av etellerannet, .....men herregud, det ser jo f... ikke ut !!!

Jeg anstrenger meg MYE for å lage en god wildlifephotographyblog, har mer enn 25 000 besøk i året, men aktiviteten er synkende, og dèt frustrerer meg faktisk. Jeg tror sjøl at dette faktisk ikke skyldes synkende kvalitet i bildematerialet mitt (jeg kan jo få leve i den trua !!) , jeg tror det skyldes at færre og færre gidder å følge med på blogger fordi "alle" er på ugly Facebook !!  

Som seriøs fotograf er det viktig å være synlig. Nå må jeg rett og slett bite i det sure eplet ..... og legge ut bilder på  .... ja .... Facebook.

Perrkkele !!!

English : Why do serious photographers choose to betray their own aesthetic sense and their own artwork by putting them out on an ugly, unaesthetic and gaudy medium like Facebook ? OK, the communication works perfect, but seriously : it is so f... ugly !!!

It hurts. 

7 kommentarer:

 1. Tja, hvorfor ikke Tom? Synes ikke facebook er så ille som du skal ha det til! Fint at du har en side der også ;) Velkommen til 2012!

  SvarSlett
 2. Hehe... ;) Såså! Jeg tror Facebook er en bra ting så lenge man bruker det riktig. Jeg merker økt treff på bloggen hver gang jeg slenger ut en link til bloggen min. Men jeg er usikker på åssen det er om du har egen fotoside der. -Som du. Da kan det jo være at det blir en substitutt for bloggen. Kortere vei å gå, siden folk allerede er på Facebook. -Og folk er jo latere nå enn før. Kanskje. Men for meg er aldri veien til bloggen din lang! (Nåååh..)

  :)

  God helg!

  SvarSlett
 3. Hei Tom! Du leverer jevnt meget høy kvalitet, både på bilder og tekst her på bloggen, så tror ikke dalende aktivitet skyldes det. Men man ser jo mange fotoblogger med ganske elendig innhold som har ekstremt mye aktivitet, det er vel mange faktorer som spiller inn her. Det er kanskje lettere å få kommentarer, både gode, konstruktive og mer meningsløse, som "bra bilde" på Facebook, det er jo lettere tilgjengelig og enklere å følge opp. Enig i at Facebook ikke egner seg for promotering av foto i seg selv, men det kan funke fint å dele lenke til siste blogginnlegg. For bloggen egner seg mye bedre til å dele de gode bildene og historien bak enn Facebook. Facebook mangler vel også muligheten for treff fra søkemotorer på bilder, som i alle fall jeg får mye besøk på bloggen fra.

  SvarSlett
 4. Hei Tom!
  Jeg har svært lite til overs for facebook jeg og, men som bildet ditt viser; det kan dukke opp noe fantastisk ut av søpla..........blinkskudd igjen fra deg!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 5. Du har selvsagt rett, men for meg ser det ut til att blog bølgen er over......den var på mange måter en "one hit wonder" som de sier i musikkterminologien! Dessuten, den jevne mann og kvinne som ikke er over middels intr., i foto følger neppe med på slike blogger - bloggene virker å være forbeholdt de mer proffe. Og selv mange av de proffe bloggene jeg følger oppdateres rimelig sjeldent nå, i forhold til tidligere......

  SvarSlett
 6. Ja, her var det jammen noen nyanserte kommentarer. På den ene siden og å den andre ... OK, jeg tok kanskje litt hardt i, men man skal jo underholde ??? Uansett : synes ikke Facebook egner seg til mitt bilde-bruk. Er litt lei meg or akkurat dette.

  Lillian : kult at du "så" bildet, jeg synes også at det har "noe".

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.