torsdag 17. januar 2013

FINNISH EXPLOSIVES !!


D4, 600 4,0, f/4,0, 1/320, ISO1250

I recently had the pleasure to spend 4 days in Flatanger eaglehides  with my friend Markus Varesvuo. One of those days Markus feels like a pee, and being an educated boy (!!), Markus finds an empty bottle of methylated spirit (rødsprit) and discretely fills it to the brim without no drop beeing spilled. Good job & so far so good !!

In the evening Eagleman (Ole Martin Dahle) comes to take us out from the hide, and in the dusky twilight inside the hide he struggles to top up the methyl spirit burner (rødspritbrenneren) for the next day`s use. Of course Eagleman finds Markus`bottle (!) and with experienced hands the burner gets topped up.

We did not use the hide the next day, somebody else did ..... and remembering the smell from my childhood days as we peed to put out a bonfire in the forest, my honest concerns & compassion goes to our successors the next day. Of course, in comparison with average Norwegian brew, this Finnish fuel may be highly inflammable.... but there was nothing about this in the local news the next days ! 

Pictures : The eagles were a bit "slow" this time and there was little "eagle-action" !


D4, 600 4,0, f/4,5, 1/320, ISO 2000


D4, 600 4,0, f/4,5, 1/250, ISO 2200


Early dawn with light snow in the air
D3s, 200-400 4,0, f/,0, 1/30, ISO 10 000


D3s, 200-400 4,0, f/5,6, 1/400, ISO 1800


D3s, 200-400 4,0, f/4,0, 1/1600, ISO 6400 (flight shot mode)


The late afternoon sun glow in the slopes behind .. makes : a golden jay (nøtteskrike)
D4, 600 4,0, f/5,6, 1/320, ISO2500 

Vi har etter hvert sett mange ørnebilder i Norge, og jeg tenker noen ganger at jeg bør prioritere å sette fokus på andre prosjekter....... men så melder altså abstinensen seg. Jeg har nå kommet ut av tellinga på hvor mange ganger jeg har vært i Flatanger, og jeg tar i dag bilder som likner påfallende på de jeg har fra før. Likevel klarer jeg altså ikke å holde meg borte. I tillegg til å gi fantastiske naturopplevelser har Flatanger vært viktig for meg og min utvikling som fotograf fordi Ørneredet har vært et knutepunkt for naturfotografer i hele Europa, og mye av mitt Europeiske nettverk, som jeg i dag har stor glede av, har sitt opphav i Flatanger.

Takk Ole Martin, du er en betydelig aktør i Europeisk naturfoto.

21 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Ikke bare er du en kjempeflink fotograf med strålende bilder, men jeg syns du også viser gode takter som tekstforfatter..

  Morsomt!

  SvarSlett
 3. Knallserie av denne mektige fuglen, likte alle bildene samt en god tekst.

  Ottar

  SvarSlett
 4. En härlig historia att berätta vid lägerelden Tom!
  Fina bilder som vanligt. Flatanger har ju alltid något nytt att erbjuda. Skall tillbaks till sommaren igen. Nu är det bara en månad kvar till Afrika.
  Må väl / Kenny

  SvarSlett
 5. Hehehe....fin fortelling igjen, Tom! Likedan leverer du høgkvalitetsbilder som vanlig. Lyset i nr 2 og det siste, var jo "berre lekkert". Men eg likte no alle bildene uansett om eg har sett noko liknandes før ;)
  Men så er det jo noko med den OPPLEVELSEN med det heile. Det er jo den som dreg deg opp igjen og igjen.....den kjenner eg godt til. Men her i mine skoger knytter ein ikkje kontakt med andre enn nokre tussar og troll - men nokon må jo halde kontakten med dei også ;)

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder. Fikk selv gleden av å være på samme sted tidlig i desember, foreløpig min eneste gang i ørneskjul, men definitivt ikke siste....

  Skjønner godt at du får abstinenser :)

  Helt fabelaktige bilder må jeg si. Drømmen er jo at man selv en vakker dag skal komme opp på noe som kanskje er i nærheten dette nivået kvalitetsmessig.....

  En inspirasjon å følge bloggen din.

  SvarSlett
 7. Ha ha, det där var ingen dålig soppa.....Stackars dem som kom efter :-))
  Fina bilder....och man längtar dit såklart!!

  SvarSlett
 8. Flott bildeserie og artig historie. Som du sier, er det publisert et stort volum ørne og haukebilder. Likevel har jo disse fuglene en egen aura og utilnærmelighet som trigger oss naturfotografer.

  Aldri vært hos Ole M, men ut i fra bildene som publiseres fra Flatanger, virker det som det er et sted å besøke.

  SvarSlett
 9. Hej Tom!
  Fantastiska bilder och en underbar läsning.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvarSlett
 10. Hi Tom!!!.. Stunnig pictures.. I really like. Cheers!!!

  SvarSlett
 11. Hei Tom.
  Ja, stakkars de som kom etter!!.. Vi satt der med tårer i øynene og ventet på ørna som merkelig nok aldri kom den dagen:) Artig tekst og flotte bilder.
  Mvh Marius.

  SvarSlett
 12. Du er en utrolig forteller Tom!Men det ble jo ikke fylt så mange desiliter i brenner'n da, jeg kjente fort at dette var finsk urin!! For å si det slik, det lukta noe forferdelig og fyllingen ble avsluttet.Markus ble jo en par dager til og her var det fine bilder av fight mellom havørn og Kongeørn. I dag var det første gangen i år at noen satt på Hønsehauken og det klaffa!!! Stor voksen hunnfugl i to timer. Jeg ble så glad over at de lyktes. Velkommen tilbake gode venn!! Ole

  SvarSlett
 13. Hahaha!!! For noen skruer dere er! :D Den første historien gleder eg stort. Så kommer bildene. -Mer glede (spesielt nr 3 og 7). Og til slutt, selve essensen: opplevelsen og nettverket/vennene. Velkommen tilbake ti Trøndelag!!

  SvarSlett
 14. Ah, nå fikk jeg ørneabstinenser kjenner jeg. Turene til Smålia og Ole Martin, er noe av det jeg savner mest med Trøndelag. Som alltids topptopp bilder, der jeg likte nr 2 best av kongeørna. Toppen av kransekaka blir dog det av nøtteskrike, fantastisk flott!

  Knut Børge

  SvarSlett
 15. Hei Tom

  Sjønner godt at abstinensen melder seg:) Selv om bildene ofte blir som de en har tatt før ja så vet en jo aldri hva som kan skje.
  Ser at det er svært dårlig lys der oppe og godt utstyr med gode iso kvaliteter som redder deg. Ligger åteplassen i skygge eller kommer ørnene morgen og kveld slik at sola ikke treffer?
  Selv med lite lys så leverer du som alltid et flott knippe ørnebilder men denne gang var det likevel nøtteskrika som fanget meg et knallbilde!
  Historien er som alltid go og jeg fikk meg en god latter:)

  Ha en fin kveld

  Mvh Rune

  SvarSlett
 16. Fantastiska bilder du visar, hatten av säger jag bara!!
  Välskrivet med , kan bli en bok med bra text o fina bilder någon dag!

  SvarSlett
 17. Hei Tom,
  knakende flotte bilder av ørnene, og en artig historie! :-) Det siste bildet ab nøtteskrika var helt skjønt! Nydelig!
  mvh Lillian

  SvarSlett
 18. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your site is
  wonderful, as well as the content!

  Check out my web page ... psychic readings

  SvarSlett
 19. Fantastic beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend
  your website, how could i subscribe for a blog site?

  The account aided me a applicable deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast
  offered vibrant transparent idea

  My web-site :: breast inlargements

  SvarSlett
 20. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
  I am going to watch out for brussels. I'll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  My web blog - payday loans no faxing

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.